Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ «ΕΝ ΣΤΕΝΩ»

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Σε Βατερλό της Δημοτικής Αρχής εξελίχθηκε η «δημόσια διαβούλευση» για το επιχειρησιακό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας του Δήμου Νέας Μάκρης.

Παρά τις ολοσέλιδες διαφημίσεις στο «Δημότη» ελάχιστοι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν και αν δεν ήταν η κινητοποίηση της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ η αποτυχία θα ήταν πλήρης.

Ο Δήμος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να κρατήσει μακριά τους πολίτες από τη χάραξη του στρατηγικού σχεδιασμού κρατώντας για λογαριασμό λίγων και ημετέρων το προνόμιο της έκφρασης γνώμης για ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Δεν έκανε καμία από τις κινήσεις που η ίδια η μελετητική ομάδα υποδείκνυε σαν αναγκαίες για την επιτυχία της διαβούλευσης δηλαδή:

1) Ανάρτηση στο site του Δήμου ολόκληρου του επιχειρησιακού προγράμματος.

2) Αποστολή σε κάθε σπίτι του εντύπου με το ερωτηματολόγιο.

3) Ενημερωτική αφίσα.

4) Διοργάνωση ημερίδων με θέματα το περιβάλλον, τον κοινωνικό τομέα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την τοπική οικονομία και την απασχόληση.

Χαρακτηριστικό της υποβάθμισης είναι η πραγματοποίηση της διαβούλευσης στο φουαγιέ του «Αλίκη» ενώ το κυρίως κινηματοθέατρο είχε παραχωρηθεί για άλλη εκδήλωση την ίδια ώρα και δεν είχαν αποσταλεί προσκλήσεις ούτε στους δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους μερικοί από τους οποίους το έμαθαν τυχαία.

Μετά από αυτά αναμενόμενη ήταν η οξύτατη κριτική που ασκήθηκε στο Δήμαρχο τόσο από τους παριστάμενους Δημοτικούς και Νομαρχιακούς Συμβούλους όσο και από τους πολίτες για την ελλιπή ενημέρωση και την προχειρότητα που αντιμετωπίζεται το κορυφαίο αυτό για την πορεία του Δήμου μας ζήτημα.

1 σχόλιο:

Alexander Juan είπε...

Ψάχνει κανείς εδώ για δάνειο;
Ο κ. Pedro και η εταιρεία δανείων εργασίας του μου δανείζουν ένα δάνειο 400.000 ευρώ μετά από κάποια οικονομική κατάσταση στη ζωή μου, ο κ. Pedro εργάζεται με μια αξιόπιστη εταιρεία δανείων που δίνει δάνεια με το πολύ χαμηλό επιτόκιο 2% οποιουδήποτε είδους δανείου θέλετε εφαρμόστε αρκεί να κάνετε μια επιστροφή ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη.
Όποιος αναζητά δάνειο μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Pedro στο email: pedroloanss@gmail.com